Oulun musiikkikoulun historiaa yleisesti

Oulun Musiikkikoulu on perustettu 1980. Musiikkikoulu aloitti toimintansa vuosien 1979-1980 vaihteessa ja ensimmäiset vuodet toimittiin Tuirassa osoitteessa Koskitie 15. Oppilaita oli vajaat 100 ja opettajia 6. Toiminta on noista ajoista kasvanut reippaasti ja opettajia on tällä hetkellä reilut 20.

Tuirasta tapahtui muutto Liiton taloon, Kauppurienkatu 9:ään, kesän 1997 aikana ja siitä Oulun Musiikkikoulu muutti myöhemmin aivan ydinkeskustaan Rotuaarille, osoitteeseen Pakkahuoneenkatu 12. Homeongelmien vuoksi oli jälleen muutto edessä kesällä 2012 ja uusi toimipaikka löytyi osoitteesta Asemakatu 23.

Kun taloyhtiö aloitti remontin viime kesänä 2022 oli jälleen muutto edessä ja uusi paikka löytyi jo enteellisesti ihan Oulun keskustasta osoitteesta Isokatu 21C40. Olimmehan toimineet Pakkahuoneenkatu 12:ssa aikaisemmin yli 10 vuotta. Siinä oli hienot tilat, mutta soitonopetuksen kannalta saimme heti kritiikkiä sekä oppilailta että opettajilta. Huoneet olivat kyllä hienot, mutta betoniseinät ja korkeat huoneet olivat huono yhdistelmä, eikä kaikua saatu riittävän alhaiseksi. Myös ikääntynyt asukkaisto vierasti hieman iloisia ja nauravia oppilaitamme ja päätimme jättää heidät ja vielä kerran muutimme saman taloyhtiön ”takapihalle”, jonne rakensimme itse kokonaan uudet tilat helmi-maaliskuussa vanhan paloaseman yläkertaan. Näihin tiloihin olemme sopeutuneet loistavasti.

Tässä osoitteessa toiminta jatkuu edelleen. Paikka on todella ihanteellinen ja rauhallinen, vaikka keskustassa ollaankin ja parkkipaikkoja on kiitettävästi aivan vieressä ja takapihalla. 8 opetusluokkaa tarjoavat onnistuneet aikataulujärjestelyt.