Oulun muusiikkikoulu logo

Musiikkikoulu Oulussa

Oulun Musiikkikoulu perustettiin vuonna 1980, kun Matti Käkelä, entinen yliopisto-opiskelija ja innokas musiikinharrastaja, päätti toteuttaa unelmansa musiikinopetuksen alalla. Seppo Kulmala, joka oli perustanut musiikkikoulun Turkuun, esitteli musiikkikouluaan Matille heidän tapaamisensa jälkeen. Tämä vahvisti Matin päätöstä perustaa oma musiikkikoulu.

Inspiroituneena ja motivoituneena Matti otti lainan ja avasi Oulun Musiikkikoulun. Ensimmäiset oppilaansa koulu sai lehtimainoksesta, ja pian kävi ilmi, että lisätilaa tarvittiin kasvavan oppilasmäärän vuoksi. Alkuaikoinaan koulu toimi Tuiran alueella osoitteessa Koskitie 15, missä oli noin sata oppilasta ja kuusi opettajaa.

Oulun musiikkikoulu

Vuosien saatossa koulun toiminta on laajentunut merkittävästi, ja nykyään opettajia on yli 20. Koulun toiminta on ajan myötä vaatinut useita muuttoja. Vuonna 1997 tapahtui muutto Liiton taloon osoitteeseen Kauppurienkatu 9 ja myöhemmin edelleen Rotuaarille, osoitteeseen Pakkahuoneenkatu 12. Vuonna 2012 homeongelmien vuoksi koulu siirtyi osoitteeseen Asemakatu 23. Vuonna 2022, taloyhtiön remontin vuoksi, koulu löysi nykyisen kotinsa Oulun keskustasta, osoitteesta Pakkahuoneenkatu 18, sijoittuen vanhan paloaseman yläkertaan. Remontin jälkeen tilat ovat ihanteelliset ja käytännölliset musiikkikoulun toiminnalle.

Tänä päivänä Oulun Musiikkikoulu on arvostettu opetustahona, joka tarjoaa monipuolista ja laadukasta musiikinopetusta eri ikäisille ja tasoisille oppilaille. Se on säilyttänyt alkuperäisen visionsa musiikin ilon ja oppimisen kohtaamispaikkana. Koulun kehittyminen vuosien varrella heijastaa perustajan sitoutumista, visiota ja intohimoa musiikinopettamiseen.